Firewall en identiteitsbescherming
Omdat Norton 360 ontwikkeld is voor mensen die helemaal niets van security afweten, is de firewall erg transparant. Standaard geeft deze namelijk géén een melding meer over programma’s die verbinding willen met het internet.Firewall
De firewall lijkt erg veel op die van Norton Internet Security 2008, daar geeft hij trouwens ook helemaal geen meldingen, hoewel je het wel in kunt stellen. De firewall is dus zoals gezegd erg stil, en neemt automatisch beslissingen. Als je wel wilt dat de firewall jou laat kiezen, is dat mogelijk. Alhoewel het dan ook niet perfect is, gezien Norton 360 standaard niet laat zien welk programma verbinding maakt zodat je dus niet kunt weten of een kwaadaardig of vertrouwd programma verbinding wil maken. Het was slimmer geweest om standaard wel deze details weer te geven, want nu kun je net zo goed een munt opgooien of de sterren raadplegen.
[/b][/sub]
De firewall van Norton 360 2.0 maakt alle poorten van de pc onzichtbaar voor het internet. Wordt de computer aangevallen, dan wordt deze aanval afgeslagen zonder dat de gebruiker ervan op de hoogte wordt gesteld en eventueel in verwarring raakt. Qua lektesten deed Norton 360 2.0 het iets minder, maar dat was ook te verwachten gezien er geen gebruikersinteractie is. De standaardlektesten slagen allemaal, maar dat is ook logisch gezien deze programma’s niet kwaadaardig zijn en de firewall geholpen wordt door het antiviruscomponent om zulke programma’s op te ruimen alvorens ze verbinding kunnen maken.
Natuurlijk is deze methode niet helemaal eerlijk. Zonder virusbescherming slaagden namelijk wel enkele programma’s, waardoor blijkt dat de firewall de zwakste schakel van het geheel is, maar toch nog steeds sterk. Op de uitschakeltest scoorde de firewall wel weer erg goed. De firewall kon met geen mogelijkheid uit worden gezet. Hetzelfde geldt voor de bescherming tegen exploits in het besturingssysteem en uitbuiting daarvan. Deze werden allemaal voorkomen en nieuwe exploits worden erg snel door Symantec gedicht.
Norton Confidential
Norton 360 2.0 bevat een afgeslankte versie van Norton Confidential, wat eigenlijk niet had gemogen omdat Norton 360 tenslotte complete beveiliging zou moeten bieden en gewoon alle features van alle pakketten van Symantec had moeten bevatten. Alleen het coderen van wachtwoorden van Norton Confidential ontbreekt. Norton Confidential beschermt je identiteit door een werkbalk in Internet Explorer 7 én/of Mozilla Firefox 2.0 te plaatsen zodat je wordt gewezen op phishingsites. Qua detectie van phishingsites deed Norton 360 het even goed als McAfee SiteAdvisor, SiteAdvisor is wel iets sneller met het blokkeren en de filter deed het beter dan de ingebouwde bescherming van Internet Explorer 7.
Naast de phishingbescherming heeft Norton 360 ook de mogelijkheid om aanmeldgegevens van websites op te slaan in een beveiligde kluis, namelijk de Identity Safe. Deze kluis werkt erg handig en heeft ondersteuning voor meerdere aanmeldgegevens op één webpagina. Tevens is er een kluis waarin je een kaart kunt aanmaken met al je persoonlijke gegevens waarna je deze met één klik in alle velden kunt invullen. Deze kaart werkt erg goed en herkent alle velden zoals het hoort. Ook handig is dat de kluis zowel voor Mozilla Firefox 2.0 als voor Internet Explorer 7 werkt, zodat je het maar één keer hoeft aan te maken.
[/b][/sub]
Ook onderdeel van identiteitsbescherming is eavesdroppingbescherming, oftewel bescherming tegen keyloggers. Wanneer er actieve keyloggers op de pc zijn en deze niet gedetecteerd zijn door de malwarebescherming, zal Norton 360 voorkomen dat zij gevoelige informatie in handen krijgen. Deze bescherming werkt echter alleen op belangrijk websites, zoals websites van banken en niet bij bijvoorbeeld Google.com. Jammer dat niet alle aanslagen of gemaakte screenshots door een keylogger geblokkeerd worden.