4min Devices

Review: Cubitek Tattoo Pro

Uiterlijk buitenzijde

Het uiterlijk ga ik in twee pagina’s behandelen. Zoals je van mij gewend bent gaat op de eerste pagina de buitenzijde bekeken worden en op de tweede pagina de binnenzijde.

Review: Cubitek Tattoo Pro
Deze behuizing van Cubitek is zoals de kasten van tegenwoordig mat-zwart gespoten. Wat een strak, maar toch bescheiden uiterlijk geeft. Ook hebben ze gekozen voor een behuizing met een raam in de zijkant, wat natuurlijk interessant is voor de gamers en ICT-liefhebbers onder ons die graag een PCB willen zien.

Voorzijde


De voorzijde bestaat vooral uit mesh, dit wordt in behuizingen veel gebruikt omdat het natuurlijk lucht doorlatend is en dus de kast koel houdt. Onderin zit een ventilator, waarbij ook het rooster is los te halen en je de filter stofvrij kunt maken. Daarnaast breekt het natuurlijk ook en zorgt het voor een mooi afwerking. Dit is bij de Cubitek-behuizing dus ook prima gelukt.

Review: Cubitek Tattoo Pro
Verder is aan de onderkant het logo te vinden van Cubitek, een simpel logo dat verder niet te opvallend of te opdringerig is. Onder het logo en bovenaan de kast zijn een tweetal lampjes te vinden. De onderste kleurt rood wanneer de computer aan gaat en de bovenste dient voor de activiteit van de harde schijf.

Zijkanten



Review: Cubitek Tattoo Pro
Review: Cubitek Tattoo Pro
De ene zijkant is gewoon gemaakt uit staal en is mat-zwart gespoten, en rechtsonder is er een tribal te vinden. Aan de andere zijde hebben ze het anders aangepakt en hebben ze, zoals je al had gelezen een raam geplaatst. Dit is een vierkant raam waardoor je het moederbord goed kan bekijken, leuk natuurlijk voor de hardware-liefhebbers onder ons. Hier heb ik echter wel een kritiek puntje, de dopjes waarmee het raam vast zit zijn niet echt stevig te noemen en zijn dus ook niet strak vast te schroeven. Ik heb zelf al last van gehad dat één dopje is losgeraakt.

Review: Cubitek Tattoo Pro

Onderzijde



Review: Cubitek Tattoo Pro
De onderzijde van de kast is vrij simpel. Cubitek heeft gekozen voor een behuizing met standaard pootjes, die verder ook prima hun werk doen. Daarnaast hebben ze bij deze behuizing onderin het achterste gedeelte honingraat structuur gegeven zodat de voeding onderin de kast, verse lucht aan kan zuigen.
Review: Cubitek Tattoo Pro

Bovenzijde



Review: Cubitek Tattoo Pro
Aan de bovenzijde is de reset-, aan/uit-knop te vinden en een knop om de verlichting van de ventilator aan de voor- en bovenzijde aan, of uit te zetten. Verder zijn er twee USB-poorten te vinden, één eSATA-poort en een aansluiting voor speakers en een microfoon.

Review: Cubitek Tattoo Pro
Daarachter is een platform te vinden, waar je wat op kunt leggen. Hierbij is ook een kabel met mini-USB te vinden waarmee je apparaten kunt opladen. Ook is er hiervoor een omvormer naar micro-USB aanwezig zodat je ook de nieuwste telefoons kunt voorzien van een volle batterij, of je kunt het natuurlijk gebruiken voor bestandsoverdracht. Ik vindt het zelf een leuke toevoeging aan de behuizing.

Review: Cubitek Tattoo Pro
Achteraan is een ventilator te vinden voor een goede airflow in de kast. Ook is het rooster los te halen, zodat je hier natuurlijk ook het stof-filter schoon kunt maken.

Achterzijde



Review: Cubitek Tattoo Pro
Aan de achterzijde van de behuizing is onderin een uitsparing gemaakt voor de voeding, dit is de laatste tijd nogal een trend aan het worden. Wat natuurlijk ook erg goed is, want de voeding kan verse lucht aanzuigen waardoor deze koeler blijft en de levensduur ten goede komt. De airflow in de rest van de behuizing wordt ook beter omdat er bovenin een ventilator kan worden geplaatst.

Verder zijn er zeven sleuven te vinden achterin de kast voor insteek-kaarten. Dit zou ruim voldoende moeten zijn voor een gemiddelde pc-gebruiker. Bij de sleuven zitten twee gaten die bedoelt zijn voor een eventuele externe waterkoeling, hier kun je de slangen dan netjes naar buiten werken.