Fuzion
De MSI 870A Fuzion biedt zoals gemeld één heel speciale functie en dat is de ondersteuning voor de LucidLogix-chip. Met deze chip kan men meerdere videokaarten van verschillende merken en series met elkaar combineren.Om deze functie te testen hebben we gekozen om de 870A Fuzion te belasten met een MSI N450GTS Cyclone IGD5 en een MSI R7550 Hawk. Dit zijn mid-end kaarten. We kozen voor dit soort kaarten omdat de techniek het meest bedoeld is om twee goedkopere kaarten met elkaar te combineren.
Omdat het ons niet volledig duidelijk is wanneer de techniek nou het beste werkt, hebben we de test viermaal afgelegd met verschillende set-ups:
- N450GTS als master, R5770 Hawk als slave
- R5770 Hawk als master, N450GTS als slave
- R5770 Hawk
- N450GTS
Zoals te zien is hebben we gekozen om te wisselen van master en slave. Verder hebben we de tests ook met enkelvoudige kaarten gedraaid om te zien wat nou werkelijk de winst is dankzij de LucidLogix-techniek.
LucidLogix – Unigene Heaven
Hoewel alle tests die we gedraaid hebben door de LucidLogix-techniek ondersteund worden, zien we al bij de eerste test een inconsistentie. Unigene draait alleen goed wanneer we de N450GTS als masterkaart plaatsen. Als de R5770 Hawk als master wordt gezet wordt de N450GTS helemaal niet meegenomen in de samenwerking en krijgen we identieke resultaten als wanneer we de R5770 Hawk in zijn eentje laten draaien.
LucidLogix – Resident Evil 5
Net als in Unigene Heaven, lopen we ook in Resident Evil 5 tegen problemen op. De game wordt ondersteund, maar lijkt niet gebruik te maken van de mogelijkheid om de twee kaarten samen te laten werken.
LucidLogix – Crysis Warhead
Crysis Warhead lijkt zijn zaakjes wat betreft resultaten goed op orde te hebben en is de enige game die de tests met positieve resultaten af te sluiten. Ik schrijf nadrukkelijk over de resultaten, want wat op het scherm verscheen was niet wat we willen zien. Wanneer we de AMD-kaart als master gebruikten, kregen we namelijk horizontale strepen die van beneden naar boven bewogen, knipperend en wel. Wanneer we de Nvidia-kaart gebruikten zag alles er prima uit.
LucidLogix – S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat
Call of Pripyat lijkt aan dezelfde ondersteuning als Resident Evil 5 onderhevig te zijn. De game wordt weliswaar ondersteund, maar toont geen enkele verbetering wat betreft prestaties.
LucidLogix – Far Cry 2
De Far Cry 2-benchmark is ook één van de tests die toont dat de techniek werkt. Helaas zagen we bij Far Cry 2 grote renderarea’s waarin we duidelijk de verdeling tussen de twee kaarten konden zien. Er leken ook problemen te zijn met de belichting in de game.
LucidLogix dus..
We zien dat de HydraLogix-techniek zijn vruchten afwerpt, mits deze ook echt werkt. Het is erg raar dat de software aangeeft dat bepaalde games worden ondersteund, maar dat dit in de resultaten uitblijft.
We wilden eigenlijk nog meer benchmarks draaien, maar dit werd onmogelijk gemaakt doordat, ondanks de ondersteuning, deze benches niet goed draaiden en geen resultaten gaven. Het gaat in deze om DiRT 2 en 3D Mark Vantage.
De techniek heeft echter wel degelijk potentie, want als het werkt, zien we toch een aardige prestatiewinst. Zoals bij de beschrijving al aangegeven is de winst het kleinst bij de X-mode, waarin een AMD- en Nvidia-kaart worden gecombineerd. De A- en N-mode leveren meer winst op.
Table of contents
- 1. Introduction
- 2. I/O-panel en Layout
- 3. Features
- 4. Test-setup
- 5. Prestaties
- 6. Fuzion
- 7. Conclusie