Installatie
Op de onderstaande afbeelding staan alle schroeven en onderdelen afgebeeld van de SecuFirm-bevestigingsclip. Ondanks dat het veel onderdelen zijn en de installatie niet zo gemakkelijk is als bij push-pins is het wel een zeer degelijke manier van installeren. De koeler zal niet zomaar van je moederbord afspringen, laat staan dat hij niet goed aansluit.
De SecuFirm bevestiging.
Geheugencompatibiliteit
Op deze tekening kun je de afmetingen van de koeler bekijken. Zo kun je kijken of de geheugenmodules die je in je kast hebt zitten geen problemen veroorzaken. Normale modules zullen vrijwel altijd passen (ook als ze een normale heatspreader hebben), alleen de modules met grote heatspreaders passen niet. Heb je dus HyperX-geheugen met nieuwe spreaders of OCZ Reaper-geheugen, dan moet je wellicht de ventilator iets in hoogte verstellen.
Voor de Corsair Dominator-series is er een uitzondering gemaakt. Die kunnen eenvoudig lager gemaakt worden zodat de modules alsnog passen. Je kunt de ‘how-to’ vinden op de site van Noctua.

De koeler is dermate uit de kluiten gewassen dat de afmetingen op de meeste moederborden problemen gaan geven bij het installeren van geheugen. Dit kun je natuurlijk eenvouding oplossen door de koeler anders te installeren, maar dan stuit je op het probleem dat je wellicht een PCI- of PCI-Express-slot verliest. Een laatste maar meest rigoureuze optie is het verwijderen van de voorste ventilator, waardoor de koeler alleen op de 14 cm ventilator verder moet. Het is natuurlijk niet aan te raden. Voor de beste resultaten is het aan te raden twee koelers te gebruiken. Aan de andere kant kun je nu wel extra geheugen modules plaatsen. Noctua liet weten dat de koeler ook met de middelste ventilator prima functioneert dit is echter niet getest, wel is de koeler passief getest, meer hierover op de laatste pagina van deze review.

Zat van je koeler? Gebruik hem als kaasrasp!
Table of contents
- 1. Introduction
- 2. Specificaties
- 3. Installatie
- 4. Testsystemen
- 5. Resultaten (1)
- 6. Conclusie