2min Devices

Review: Xigmatek Balder SD1283

Testsysteem en installatie

Het installeren van de koeler gaat snel en vrij gemakkelijk. Allereerst zul je de juiste plaatjes (met daarin gaten voor de schroeven) moeten uitkiezen. Afhankelijk van je socket zijn er verschillende plaatjes meegeleverd, middels een viertal schroeven wordt de koeler vastgezet. In tegenstelling tot de Cooler Master Hyper 212 Plus zit de Xigmatek moer vast en drukt goed stevig de koelpasta aan. Persoonlijk ben ik van het SecuFirm-bevestigingssysteem van Noctua en ook dit systeem werkt erg goed. Koelpasta wordt door Xigmatek meegeleverd maar om de koelers onderling zo goed mogelijk te kunnen vergelijken wordt gebruik gemaakt van Arctic MX-2 koelpasta.

Het testsysteem werd mede mogelijk gemaakt door NoRRoD Computers en is de basis voor de door mij uitgevoerde testen. De gebruikte processor leent zich uitstekend voor het testen van de koeler. Doordat de vier kernen tellende processor zowel op standaard snelheid als overgeklokt redelijk wat warmte produceert zal het niet moeilijk hier mooie resultaten uit te kunnen halen.

Review: Xigmatek Balder SD1283
Xigmatek Balder, volledig gehuld in nikkel (middels redoxreactie).

De pijnbank
Processor Intel Core i7 860
CPU koeler Xigmatek Balder SD1283
Videokaart Point of View 9800GT 512MB
Geheugen 4GB Kingston DDR3-2000
Solid State Disk Samsung F1 1TB 7200 RPM
Moederbord ASRock P55 Extreme
OS Windows 7 x64
Met dank aan NoRRoD


Testssoftware


De gebruikte programma’s voor het testen zijn:

  • LinX;
  • CoreTemp 0.99.5;
  • BIOS.

Bij het testen gebruiken we het programma LinX om de processor maximaal te belasten. Het programma wordt door velen gebruikt en heeft zelfs een eigen topic op ons forum, het LinX-topic. Het BIOS werd gebruikt om de processor over te klokken, normaliter deed ik dat met TurboV maar dat gaat (ontwikkelaar: Asus) op een ASRock bord natuurlijk niet werken.
Bron:Techzine redactie