Nader bekeken
Het bord dat we vandaag bekijken is, zoals gezegd, onderdeel van ROG. ROG staat voor ‘Republic of Gamers’ en deze richt zich met name op de gamers en overklokkers. Op dit moment kun je behalve moederborden ook grafische kaarten en laptops krijgen uit de ROG-serie. Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat de prijzen voor de ROG-producten wel aanmerkelijk hoger liggen dan de gewone ASUS-moederborden. Of je dat extra geld moet spenderen zul je uiteindelijk helemaal zelf moeten bepalen maar ik zal je met behulp van deze review een eind op weg helpen (denk ik).
Persoonlijk vind ik het bord geweldig mooi afgewerkt. Elke condensator heeft dezelfde chroomkleur en de basiskleuren rood en zwart zijn over het hele bord mooi verdeeld. Let ook op de heatpipe rechtsboven die een zilver gespoten is in plaats van de standaard koper kleur. Alleen het gele stikkertje op de SATA-poorten verpest deze foto eigenlijk.
Op de bovenstaande foto is het niet goed te zien maar alle LED-verlichting op het bord zijn ook rood van kleur waardoor het een uniform geheel vormt qua kleuren.
Krap
Het bord mag dan wel gericht zijn op gamers, een enkele SLI of Crossfire opstelling kan er wel voor zorgen dat je overige sloten niet meer gebruikt kunnen worden. Op de bovenstaande afbeelding is goed te zien dat zowel het PCI als het PCI-Express x4 slot last kunnen krijgen van forse videokaarten in het PCI-Express x16 slot.

Innovatief
Riep ik bij de Intel-review nog dat de DRAM-sloten zo gruwelijk dichtbij het eerste PCI-Express slot zaten, zo stil ben ik nu geworden als ik dit zie. Doordat er een gebrek is aan ruimte heeft ASUS ervoor gekozen de onderste klemmen weg te halen. Dit zorgt ervoor dat je alleen de bovenste klemmetje hoeft open te zetten, het geheugen erin te drukken, en de klemmen weer dicht doen. ASUS heeft het inmiddels ook op andere borden toegepast hetgeen duid op een succesvolle innovatie.

Go-button
Het rode knopje op het moederbord heeft een niet geheel onbelangrijke functie. Het stelt jou als overklokker instaat een overklok te laden op het moment dat je in Windows zit en geen zin hebt om je computer te booten. De Go-instellingen kunnen in de bios worden aangepast en opgeslagen.
Direct naast de knop zitten een aantal ledjes die aangeven in hoeverre het systeem al geboot is (CPU, DRAM, VGA, BOOT_Device). Blijft een van de lampjes branden dan zul je aan de slag moeten want dan is er iets niet goed. Rechts van deze lampen bevinden zich meetpunten voor de voltages van het bord. Jammergenoeg moet je je multimeter erop vast houden en heeft ASUS niet, zoals MSI, ervoor gekozen gaatjes te maken.