6min Devices

Review: HTC Hero

Telefoon en specificaties

HTC stuurde ons de bruine versie van de Hero op. Op het eerste gezicht vond ik de kleur van het toestel niet niet echt mooi, maar na langere tijd kon ik het toch wel waarderen. Het toestel is namelijk, nadat je hem een paar keer gezien hebt, toch best stijlvol. Dit in tegenstelling tot de vorige twee Android-toestellen van HTC. De G1 had weinig pracht en praal en wordt door velen als zeer lelijk ervaren en de HTC Magic is al een verbetering, maar nog steeds geen beauty.

Uiterlijk


Dit toestel ziet er in ieder geval al een stuk beter uit. Hij is in drie kleuren beschikbaar en de bruine is niet echt lelijk. Ondanks dat hij op het eerste gezicht misschien wat minder mooi kan overkomen door de lichte kleurverschillen, is dit weinig storend en uiteindelijk vond ik de bruine kleur zelfs mooi. De zwarte versie van T-Mobile is ook geen lelijk toestel, dit toestel heeft geen kleurverschillen en is gewoon zwart.

Review: HTC Hero

De witte HTC Hero is voorzien van een teflon-laagje, waardoor de telefoon minder krasgevoelig zou moeten zijn. Wanneer je echter toch zeker wilt weten dat je telefoon ontsierd wordt door vuil en krasjes, is het toch handig om een donkere kleur te nemen, op deze toestellen zie je de krasjes namelijk minder goed.

Knoppen en aansluitingen


Het toestel heeft zes knoppen en trackball. Er is een beltoets, de toets die echt iedere telefoon heeft. Er is een HOME-knop en zoals je van een Android-toestel mag verwachten is ook dit toestel voorzien van een knop om terug te gaan naar het home-screen. Verder is er de MENU-knop, waar aanvullende opties in de applicatie zichtbaar mee worden en daarnaast zit de ‘ophang’toets, die ook bijna elke telefoon heeft.

De ophangtoets doet ook dienst als toets om de telefoon in standby-modus te zetten. Dat is ook te zien aan het icoontje wat ernaast staat. De ophangtoets kan je telefoon ook in vliegtuig-modus zetten en hem uitschakelen. Hiervoor moet de knop langer ingedrukt worden, dan verschijnen deze opties.

De trackball is net als bij de HTC Magic voorzien van een lichtje (LED). Deze licht op wanneer je een nieuwe sms binnenkrijgt, of wanneer je gebeld wordt. Ontwikkelaars kunnen deze LED-programmeren, waardoor hij ook gaat knipperen als je bijvoorbeeld een nieuwe e-mail binnenkrijgt. De LED kan in patronen knipperen of gewoon blijven branden.

Review: HTC Hero

Dan kom je bij de zoekknop en de ’terug’-knop. Deze twee knoppen vind ik wat ongelukkig geplaatst. De knoppen zijn vrij lastig te bereiken met je duim. De zoekknop stelt je in staat om alles te doorzoeken, hij activeert dan ook de ZOEK-functie in de applicatie die openstaat. De ’terug’-knop zorgt er, logischerwijs, voor dat je een stap terug gaat.

Er zitten twee aansluitingen op de HTC Hero. Een aansluiting is bedoeld om USB- en voedingskabel op aan te sluiten en de andere zit bovenop het toestel en is een 3,5 mm-plug, waar je dus je oordopjes insteekt. Bij beide aansluitingen is de stekker niet volledig erin te steken, dit komt omdat de aansluitingen schuin aflopen.

Algemene indrukken


Het toestel komt bijzonder degelijk over en er is gelet op de details. De achterkant van het toestel, die eraf gehaald moet worden om bijvoorbeeld de simkaart en de geheugenkaart te plaatsen, gaat er vrij lastig af. Maar het is wel duidelijk te merken dat het toestel degelijk is door deze constructie.

De achterkant van het toestel is niet glad en mede hierdoor ligt het toestel bijzonder goed in de hand. Aan de achterkant is ook nog een 5 megapixelcamera te vinden. Op de voorkant zijn eigenlijk alleen het scherm en de zes eerder genoemde knoppen noemenswaardig. Boven het scherm zitten twee LED’s, die knipperen als er een notificatie is of als de batterij bijna leeg is. Als laatste zijn er aan de zijkant nog volumeknoppen te vinden.

De knik


Een veelbesproken onderwerp van de HTC Hero is ‘de knik’. Waarom zit die er? Dat is volgens HTC uit functionele overwegingen gedaan, dan zou het toestel namelijk beter in de hand liggen.

Ik kan HTC hierin alleen maar gelijk geven, het toestel ligt door de knik ook een stuk beter in de hand. Door de knik kun je ook beter op je scherm kijken, doordat het meteen in de juiste kijkhoek ligt. Wat mij betreft is dit een welkome aanvulling en qua design ziet het er nog niet eens zo slecht uit.

Ik was vooraf wel bezorgd dat het toestel door de knik niet lekker in je broekzak zou zitten, maar dit val echter reuze mee, zowel bij strakkere broeken als wat ruimere broeken zit het toestel gewoon goed in je broekzak en merk je weinig van de knik. Kortom, de knik is totaal niet storen en eigenlijk bijzonder functioneel.

Review: HTC Hero

Accessoires


De HTC Hero wordt standaard geleverd met een headsetje, een USB-kabel en een stroomstekker. Ik zeg expres stroomstekker, dit ‘ding’ moet je namelijk eerst zelf nog in elkaar zetten en vervolgens moet de USB-kabel erin gestoken worden. Dan kan je het toestel opladen via netstroom. De USB-kabel wordt dus ook gebruikt voor het opladen, want de stroomstekker heeft een USB-aansluiting.

Een voordeel van het bouwpakket is wel dat je er heel gemakkelijk een andere stekker op kunt zetten. Mocht je bijvoorbeeld in Engeland zitten, dan kun je eenvoudig een ander opzetstuk gebruiken zodat de oplader ook daar werkt. Ik irriteer me wel aan het feit dat de USB-kabel ook als oplader dient, ik had liever een aparte voedingskabel gezien.

Wat ook opvalt is dat er geen hoesje bij zit. Het toestel heeft standaard dus geen bescherming als je het in je zak stopt. De HTC Magic en de T-Mobile G1 worden wel met een hoesje geleverd. Het is een geruststellende gedachte dat het toestel nog in een beschermhoesje zit in je broekzak, maar helaas moet je voor de Hero een apart beschermhoesje kopen.

Specificaties


De HTC Hero heeft natuurlijk ook nog hardware onder de motorkap zitten. Alle technische details zijn daarom ook hieronder terug te vinden:

Onderdeel Omschrijving
Processor Qualcomm MSM7200A
Kloksnelheid processor 528 MHz
Besturingssysteem Google Android
Externe opslag 2 GB (meegeleverd, SD-kaart)
RAM 288 MB
Interne opslag 512 MB
Afmetingen 112 mm x 56.2 mm x 14.35 mm (LxBxD)
Gewicht 135 g (inclusief batterij)
Scherm 3,2 inch touch-screen (32 bits kleuren)
Resolutie scherm 480×320 pixels
Netwerken HSDPA/WCDMA/GSM/GPRS/EDGE
Interface HTC Sense
GPS-chipset Qualcomm One
Bluetooth Bluetooth 2.0 met Enhanced Data Rate (EDR) en A2DP voor draadloze stereo headsets
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort en een 3,5"-plug
Primaire camera 5 megapixel
Audio Ingebouwde microfoon, speaker
Batterij Li-ion
Spreektijd 470 minuten
Standby-tijd 440 uur
Bron:Techzine Redactie