Verpakking en uiterlijk
De ATCS 840 heeft in tegenstelling tot andere Cooler Master-behuizingen niet de bekende doos met de paarse vlakken. Waarschijnlijk werd het te duur om de enorme doos, waar de behuizing met zijn afmetingen van 243mm (breedte) x 580mm (hoogte) x 630 mmmm (diepte) in moet, ook nog eens te bedrukken.Op de zijkant zien we een ‘exploded view’ van de behuizing met een aantal van de belangrijke kenmerken. Tijd om de kast zelf eens te bekijken.

De kast is lekker strak vormgegeven, met het, in mijn ogen, nooit saai wordende geborstelde aluminium. We zien vijf drive bays, als je hierbij de 3.5"-drivebay niet meerekent, die kan namelijk ook gewoon gebruikt worden als normale drivebay.
Iets lager zien we een grote plaat met daarop het Cooler Master-logo. Achter deze plaat is er een verwijderbaar stoffilter, die ervoor moet zorgen dat je kast niet vol met stof komt te zitten. Verder is deze plaat geen deurtje, het is gewoon voor de sier met nog een extra functie.
Zo zorgt Cooler Master ervoor dat ze op een strakke manier de kast er niet uit laten ziet als een vierkante doos en heeft de koeler aan de voorkant de mogelijkheid om lucht aan te zuigen. Dat is nog eens wat anders dan de enorme grilles waar we tegenwoordig mee worden doodgegooid die waarschijnlijk uit de autotuningwereld zijn overgewaaid.
Aan de bovenzijde vinden we de aan- en uitknop, de resetknop en twee LED’s. Een brandt als het systeem aan staat, de andere geeft de activiteit van de harde schijf aan. Achter dit deel zien we een i/o-paneel. Een mooie feature is dat deze gewoon ingeklapt kan worden als hij niet gebruikt wordt. Zo zie je geen lelijke connectoren als je ze niet nodig hebt. Over connectoren gesproken, we zien hier vier USB-poorten, een microfoon- en koptelefoonaansluiting, een firewire- en een e-sata-poort. Er zijn maar weinig kasten die zoveel connectoren hebben. De meesten hebben maar twee USB–poorten en is er vaan alleen een firewire of een e-sata poort.
Verder naar achteren zien we twee enorme koelers. Deze twee joekels meten 230mm bij 30 mm!
Bovenaan de achterzijde zien we de bekende gaten waar slangen voor je waterkoeling doorheen kunnen. Als je goed kijkt zie je dat het plaatje verwijderd kan worden, waardoor je hier een voeding kunt plaatsen. Wel zul je dan een van de koelers aan de bovenzijde moeten verwijderen.
Verder naar beneden zien we een locatie voor het i/o-paneel van je moederbord en een 120 mm-koeler. Helemaal onderaan vinden we de hoofdlocatie om je voeding te plaatsen. Deze kan dan zijn lucht vanaf de onderzijde aanzuigen zodat hij niet de hitte van de andere componenten ook aanzuigt. Zo kan de koeler langzamer draaien en is het dus ook een stuk stiller.
De manier om componenten in de uitbreidingspoorten te bevestigen is redelijk ongewoon. Je kunt ze vastschroeven via de buitenkant
De zijkant is lekker strak zonder fratsen. Ik blijf het zoals gezegd mooi vinden, dat geborstelde aluminium.
Als laatste zien we een handvat, waar zou die voor zijn…