Inhoud, design & uiterlijk
Inhoud
Alcatel levert de Pop C9 wederom in een zeer kleurrijke doos, in deze doos vinden we het toestel maar ook een headset van het type earbud. Helaas dus geen in-ears. Verder is er een USB-kabel en een adapter om het toestel op te laden.
Gelukkig heeft Alcatel deze keer wel een wat krachtigere reisadapter meegeleverd met een capaciteit van 1 ampère. Tot slot levert Alcatel een snelstartgids mee en een afbeelding waarop staat waar de simkaarten en microSD-kaart kunnen worden ingestoken. Inderdaad "simkaarten", want het gaat om een dualsim-toestel waarin twee simkaarten gelijktijdig kunnen worden gebruikt.

Design
Bij de introductie merkte ik de gelijkenis met de Pop C7 al op, eigenlijk is de Pop C9 gewoon een grote versie van de Pop C7. Op zich helemaal niets mis mee, want het ontwerp is weliswaar eenvoudig maar zeker niet lelijk. Het toestel is zowel aan de zijkanten als op de hoeken afgerond zodat het lekker in de hand ligt maar ook gewoon prima oogt. Het is niet het meest hippe toestel van dit moment, maar je kan er prima mee voor de dag komen. Zeker in het goedkope segment wordt nog weleens extreem bezuinigd op het ontwerp, gelukkig heeft Alcatel dat niet gedaan.
Wij ontvingen van Alcatel de zwarte variant, maar er is ook een witte versie. In het buitenland voert Alcatel het toestel ook in het blauw, paars en rood. Deze kleuren zijn een stuk hipper, maar helaas niet te verkrijgen in de Benelux. De achterkant van het toestel is wel redelijk vingerafdrukgevoelig en dat is op zich wel jammer, maar dat is dan ook het enige wat ik kan aanmerken op het toestel.
![]() |
![]() |
Uiterlijk
Het uiterlijk van het toestel is niet erg verassend, eigenlijk doet Alcatel precies wat verwacht wordt. De voorkant van het toestel bestaat voornamelijk uit het 5,5 inch scherm, waarvan de bezels (de randen rond het scherm) redelijk dun zijn voor zo’n goedkoop toestel. Boven het scherm bevindt zich de zilverkleurige speaker met links daarnaast de camera en rechts ernaast de sensoren en notificatieleds. Onder het scherm bevinden zich drie druktoetsen. Helaas wijkt Alcatel nog steeds af van de standaard en kiest het voor Terug, Home en de Optieknop in plaats van de multitaskknop. Dat vind ik persoonlijk erg jammer, omdat Google al enkele jaren voorschrijft dat dat de multitaskknop moet zijn.

De achterkant van het toestel is vrij eenvoudig. Midden bovenaan is de camera van 8 megapixel te vinden, met rechts daarnaast de LED-flitser en links ernaast een speaker. Onder de camera is het Alcatel One Touch-logo te vinden. De cameralens steekt overigens best wel een stukje uit de behuizing, waardoor de smartphone eigenlijk op de lens ligt als je ‘m plat op tafel legt. Dat kan op den duur zorgen voor krassen, wat ten koste gaat van de fotokwaliteit.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Als we vervolgens de zijkanten van het toestel bekijken dan vinden we bovenop het toestel de koptelefoon-aansluiting, en onderop de micro USB-aansluiting om het toestel op te laden. De linkerzijkant is alleen voorzien van twee simkaartsloten. De rechterzijkant daarentegen kent een microSD-kaartslot met daaronder de volumeknop en daar weer onder de standby-knop.