Conclusie
In deze prijsklasse moeten fabrikanten duidelijke keuzes maken betreft hetgeen ze willen bieden met hun product, om op andere gebieden te besparen. Acer heeft met de Liquid Z4 naar eigen zeggen gekozen voor een compact ontwerp, een helder scherm, zuiver geluid en gebruiksgemak dankzij de AcerRapid-knop op de achterzijde van het toestel.Van die beloofde waarden is niet alles even goed. De Liquid Z4 is dankzij de beperkte schermgrootte wel relatief klein en de AcerRapid-knop kan handig zijn, maar van het scherm en de geluidskwaliteit ben ik minder onder de indruk. Dit zijn geen sterke punten van dit toestel, maar in deze prijsklasse is de kwaliteit wel acceptabel.
Er zijn echter best wat punten waarop de Liquid Z4 de boot mist. Zo is de telefoon over het algemeen gewoon te traag, ongetwijfeld niet in de minste plaats omdat Acer heeft verzaakt het minder veeleisende Android 4.4 KitKat voor te installeren. Daar komt bovenop dat het bedrijf niet zuinig is geweest met de installatie van bloatware. De verouderde hardware is ook redelijk gulzig naar stroom, waardoor de accu na een dag wel op het tegen het eind van zijn latijn is.
Resumerend is de Liquid Z4 geen toestel waar Acer zich voor moet schamen, maar er zijn wel duidelijk wat gemiste kansen. Ik vind het vooral ergerlijk dat Acer liever voor zichzelf kiest dan voor de gebruiker. Daarmee doel ik op de aanwezige bloatware en de meegeleverde Android-versie.
Om eerlijk te zijn kan ik je de Liquid Z4 niet aanraden, tenzij je écht snel een goedkoop toestel moet hebben. Als het nog even kan wachten moet je absoluut uitkijken naar onze recensie van de Motorola Moto E, die we binnen enkele weken willen publiceren. De verwachting is dat dat toestel in veel opzichten de vloer aanveegt met smartphones in deze prijsklasse.
5.8
- Prima bouwkwaliteit;
- Goed en compact ontwerp;
- Slechte prestaties zorgen voor traag en haperend toestel;
- Veel rotzooi meegeleverd;
- Geen camera op voorzijde;
- Hoog accuverbruik;
- Geen verlichting in toetsen onder scherm;