Camera
Acer heeft voor de Liquid S2 gekozen voor een camera met een 13 megapixel-sensor. Dat is vandaag de dag redelijk gebruikelijk, al zijn er natuurlijk altijd merken die eronder of erboven duiken. Het aantal megapixel wil vaak ook lang niet alles zeggen over de kwaliteit van de foto, daarbij zijn bijvoorbeeld ook allerlei algoritmes die de foto’s verbeteren en de kwaliteit van de lenzen van belang.
Helaas heeft Acer zaken zoals optische foto- en videostabilisatie achterwege gelaten, wel is er de mogelijkheid om video’s in Ultra HD op te nemen, waardoor de Liquid S2 wat dat betreft wel klaar is voor de toekomst. De Liquid S2 is verder voorzien van een viervoudige led-flitser, wat naar verwachting meer dan voldoende moet zijn om donkere scènes goed in beeld te brengen.
De camera-applicatie van Acer is enigszins op de schop genomen, zodat je door naar links en rechts te vegen kunt wisselen tussen verschillende opnamemodi die je tot in detail kunt instellen. Dit werkt helaas wel met horten en stoten, maar het is desalniettemin praktisch. Het scherm toont ook een lijn met een sleepknop waarmee in- en uitgezoomd kan worden.
Foto’s
![]() |
![]() |
![]() |
1: Externe belichting, 2: Geen belichting, zonder flitser, 3: Met flitser
Met externe belichting doet de Acer Liquid S2 het niet zo goed, de foto is erg korrelig en de kleur van de rode prikkers neigt veel te veel naar roze. De foto zonder externe belichting noch flitser is erg slecht, ik had net zo goed een foto met mijn vinger voor de lens kunnen maken, er is namelijk helemaal niets zichtbaar.
Ook de laatste foto is niet wat ervan verwacht mag worden. Hoewel de flitser fel is, gebruikt de Liquid S2 deze niet om vooraf scherp te stellen. Ook niet als je een punt op het scherm aangeeft om scherp te stellen. Er wordt dus gewoon een willekeurige instelling gebruikt, waardoor je foto zelden scherp zal zijn. Hopelijk lost Acer dit mankement nog op met een update.
![]() |
![]() |
![]() |
1: Beweging in sportmode, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand
De Liquid S2 beschikt over een sportmode en schiet foto’s in dat geval gewoon in dezelfde resolutie als de andere foto’s. Er zijn fabrikanten die dan een lagere resolutie hanteren. Wel wordt de sluitertijd logischerwijs verlaagd om bewegingen goed vast te leggen, hierdoor wordt de foto wat minder helder en ontstaan er wat korrels. De karretjes zijn niet volledig scherp, maar veel telefoons doen dit slechter.
De foto van de stenen is evengoed niet slecht, er is veel verschil in kleuren zichtbaar en ook voldoende detail. Met de auto had de Liquid S2 wat moeite door een groot licht/donker-effect. Zie bijvoorbeeld de motorkap, waar bijna geen detail in zichtbaar is omdat de belichting hier te hoog was. De foto is verder wel scherp.
![]() |
![]() |
1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd
Ook bij de foto van de gebouwen in de achtergrond is er sprake van veel moeite met de belichting. De gebouwen zijn ook nauwelijks scherp te noemen. Volledig ingezoomd is de foto betrekkelijk goed, voor een smartphone zonder optische zoomfunctie.
Video’s
Omdat de Acer Liquid S2 wat betreft video-opnames van aardig wat markten thuis is, heb ik een afspeellijst met vier video’s gemaakt. Het betreft hier een Full HD-, Full HD @ 60 FPS-, Slowmotion- en een Ultra HD-video.
De video’s zijn over het algemeen relatief goed, al mis je bij de Full HD-video’s soms wel wat detail. Daarvoor is de Ultra HD-video een uitkomst. Je kan overigens maximaal vijf minuten lang zo’n video schieten.