Bouwkwaliteit & hardware
Bouwkwaliteit
Wat betreft de stevigheid van apparaten is Acer zelden verantwoordelijk voor een positieve uitschieter en ook in dit geval kunnen we daar niet echt van spreken. Druk met wat kracht op het scherm en er ontstaan vlekken, ondanks de aanwezigheid van Gorilla Glass 3. Probeer de telefoon te buigen en hij blijkt aardig flexibel terwijl er ook dan vlekken op het scherm ontstaan.
De behuizing is erg flexibel en dat komt mede door het materiaalgebruik. De constructie is niet stevig omdat er gekozen is voor plastic en binnenin zal waarschijnlijk ook geen metalen frame zijn aangebracht, zoals we tegenwoordig wel eens bij andere merken zien.
Het klepje dat de micro SD-poort bedekt is ook wat teer. Wel zitten de knoppen zonder al te veel speling in de behuizing en met de simlade is ook niets mis, dat gedeelte heeft Acer wel onder de knie in dit geval.

Hardware
Acer heeft voor de Liquid S2 gekozen voor high-end hardware, zoals bijvoorbeeld een Snapdragon 800 van Qualcomm. Deze chipset bestaat in dit geval uit een quad-core Krait 400-processor die draait op maximaal 2,26 GHz en een Adreno 330-GPU op 450 MHz. Het werkgeheugen is met 2GB ook niet al te bescheiden.
De opslagcapaciteit zit op 16GB, waarvan voor de gebruiker zo’n 12GB overblijft wanneer de telefoon voor het eerst wordt ingeschakeld. Maar de Liquid S2 is wel te voorzien van een micro SD-kaartje en volgens de specificaties kun je een kaartje van maximaal 128GB gebruiken. Daarmee is de Liquid S2 één van de eerste smartphones met dergelijke ondersteuning.
Het scherm in de telefoon heeft een afmeting van 6 inch en is van het type IPS LCD. Met een Full HD-resolutie (1920 bij 1080) komt de pixeldichtheid uit op 367 pixels per inch, wat een prima verhouding is.
Wat betreft 4G-frequenties is er ondersteuning voor 800, 1800 en 2600 MHz en dat houdt in dat alle frequenties die door de telecomproviders in België en Nederland worden toegepast, ondersteund worden door dit toestel. Verdere connectiemogelijkheden betreffen bijvoorbeeld alle gebruikelijke WiFi-standaarden, Bluetooth 4.0 en NFC.
De camera schiet foto’s met maximaal 13 megapixel, er is geen optische fotostabilisatie aanwezig, maar wel een flitser. Video’s kan je opnemen in Full HD met 60 beelden per seconde, maar ook Ultra HD wordt door de Liquid S2 ondersteund, maar dan wel met slechts 24 beelden per seconde. De camera aan de voorzijde is in staat tot 2 megapixel-foto’s en 1080p-video’s.
De accucapaciteit bedraagt 3.300 mAh en dat is redelijk veel, maar voor een phablet is dat ook nodig omdat de grote schermen veel energie vereisen.