Verpakkingsinhoud, ontwerp en uiterlijk
Verpakkingsinhoud
Acer levert de Liquid S2 met een netstroomadapter met USB-poort, deze heeft een output van 2 ampère en dat is voor een phablet ook wel gebruikelijk. Hoe groter de accucapaciteit is, hoe langer het duurt om deze volledig op te laden. Daarom moet de stroomsterkte meegroeien met de capaciteit en dat doet Acer op dit moment prima. Voor het opladen en verbinden met een computer wordt een USB-kabel meegeleverd.
Verder bevat de verpakking een nette in-ear headset met afstandsbediening en drie setjes opzetstukjes. Ook is er een blaadje met een hulpstuk om de sim-lade te openen. Als laatste zijn er nog enkele losse blaadjes en drie boekjes: garantie, veiligheidsinformatie en een snelstartgids.

Ontwerp
De achterkant Acer Liquid S2 die wij hebben ontvangen is uitgevoerd in het rood. De smartphone ziet er daardoor direct erg aantrekkelijk en interessant uit. Verder is de telefoon qua uiterlijk redelijk gemiddeld voor een Acer-toestel van de afgelopen tijd. Daarmee doel ik bijvoorbeeld op het uiterlijk van de speaker en de Android-knoppen.
De camera steekt een stukje uit de behuizing en dat betekent dat de Liquid S2 niet geheel stabiel ligt op een vlakke ondergrond. Ook is de lens een stuk gevoeliger voor krassen door de ondergrond, omdat dat het gedeelte is waarop de telefoon steunt.
De plaatsing van de verschillende knoppen en aansluitingen zint mij niet. De aan/uit-knop zit bijvoorbeeld op de bovenkant van het toestel, de usb-poort zit helemaal onderaan de rechterzijde. Het is deels een kwestie van wennen, maar Acer’s concurrenten hebben bewezen dat het beter en intuïtiever moet kunnen.
Uiterlijk
Voorop de Acer Liquid S2 vind je het grote scherm, met daarboven een camera, licht- en nabijheidssensoren, notificatie-led en speaker. Onder het scherm zitten drie aanraakgevoelige Android-knoppen. Acer heeft dus geen kans gezien om deze in het scherm te integreren of weigert dat gewoon. Wel komt de indeling van de knoppen overeen met Google’s voorschrift; terug, home en multitasking.
Achterop zit een camera, met daaromheen een ring waarin vier leds zijn verwerkt. Gezamenlijk moeten deze leds voor meer dan voldoende verlichting zorgen om een donkere omgeving te verlichten. Vooraf ben ik benieuwd of de flitser niet voor een veel te hoge belichting zal zorgen in onze cameratest. Naast de camera is ook een microfoon verwerkt. Het is niet mogelijk om de Liquid S2 open te maken, het is daarmee dus ook niet mogelijk om gauw te wisselen van accu.



De speakers van de smartphone zijn opvallend genoeg geplaatst op de linkerzijde van het apparaat. Het gaat om twee Dolby Digital Plus-speakers, wat betreft geluidsuitvoer mag men dus wel wat verwachten van deze telefoon. Daarover later meer.
Aan de rechterzijde zijn veel zaken geplaatst. Van boven naar beneden gaat het om een dubbele knop om het volume te regelen, een uitneembare lade voor een micro-simkaart, een klepje met daarachter een micro SD-poort en als laatste de micro USB-poort. Zoals al vermeld vind ik dat een uitermate bijzondere en ongelukkige plaatsing. Zeker gezien de grootte van de telefoon kan ik niet verklaren waarom Acer voor deze locatie kiest, die poort moet gewoon onderaan het toestel zitten en dan het liefst in het midden.


Bovenop de Liquid S2 heeft Acer een aan/uit-knop en headset-aansluiting geplaatst, onderaan vind je geen aansluitingen of poorten, maar wel een dubbele microfoon. In totaal beschikt deze phablet dus over drie microfoons, wat we bijvoorbeeld ook zien bij de Apple iPhone 5S (review), Nokia Lumia 920 (review) en Samsung Galaxy Note 3 (review).