Camera
LG heeft de Optimus F5 uitgerust met een camera aan de achterzijde en voorzijde. Dit zien we terug in vrijwel alle moderne smartphones. Aan de achterzijde treffen we een 5 megapixel-camera, de front facing-camera beschikt over 1,3 megapixel.Een handige optie is de Time catch, waarmee al foto’s worden gemaakt voordat de sluiterknop wordt ingedrukt. Dit kan van pas komen als je niet weet wanneer een fotomoment precies zal plaatsvinden. Wanneer er op de sluiterknop wordt gedrukt, worden er vijf foto’s weergegeven die in de twee seconden daarvoor automatisch zijn vastgelegd. Hiervoor moet deze functie overigens wel ingeschakeld zijn.
De camera-applicatie opent zich snel. Dit geldt ook voor het wisselen tussen de verschillende camera-opties. De hardware lijkt zich hiervoor nauwelijks te hoeven inspannen. Dit is eveneens merkbaar wanneer er gedurende het opnemen van een video ook gelijktijdig foto’s gemaakt worden. Bij dit proces treden er nauwelijks tot geen haperingen op.
Foto’s
![]() |
![]() |
1: Externe belichting, 2: Slechte belichting
Van een goede kwaliteit zijn de gemaakte foto’s met de camera van de Optimus F5 allerminst te noemen. De foto die genomen is in een ruimte met een externe belichting is zeer matig. Het onderscheid maken tussen de rode en de oranje gekleurde prikkers is voor meerdere smartphonecamera’s vaak een lastige opgave, maar de Optimus F5 maakt het wat dat betreft wel heel bont. Ook het doorzichtige plastic bakje heeft zowaar een lichtgekleurde tint gekregen.
Ook bij de foto met een minimale externe belichting treedt hetzelfde verschijnsel op. Het contrast tussen de verschillende kleuren die dicht bij elkaar in het kleurenspectrum zitten worden niet goed weergegeven. Omdat de Optimus F5 geen flitser heeft, blijft de gebruikelijke derde foto achterwege.
![]() |
![]() |
1: Beweging in Reeksopname, 2:Beweging in Smart Shutter
Door middel van het instellen van de Reeksopname maakt de camera in een kort tijdsbestek zes foto’s achter elkaar. Hieruit kan vervolgens de beste foto worden geselecteerd om te worden bewaard. Toch kan voor het optimaal vastleggen van bewegende onderdelen beter de Smart Shutter-functie worden toegepast. Deze weet een dergelijke foto scherper vast te leggen, zoals hierboven te zien is.
![]() |
![]() |
1: Buiten, van dichtbij, 2: Op korte afstand
Op de foto’s die buiten zijn gemaakt wordt duidelijk dat de camera over een relatief beperkt aantal megapixels beschikt. De foto van de stenen wordt onscherp wanneer deze op een groot scherm volledig wordt weergegeven. Ditzelfde geldt voor de foto die op korte afstand van de auto is genomen. Het contrast wordt bij deze buiten gemaakte foto’s overigens wel goed weergegeven.
![]() |
![]() |
1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd
Dat de Optimus F5 niet specifiek bedoeld is voor het maken van scherpe foto’s is duidelijk. Behalve het ontbreken van een flitser, ontbreekt het ook aan scherpte op de foto’s die vanaf een grote afstand zijn gemaakt.
Video’s
In tegenstelling tot de kwaliteit van de foto’s is de kwaliteit van de video aardig in orde. De Optimus F5 is in staat om video’s met 30 beelden per seconde in een 1080p-resolutie vast te leggen, oftewel een Full HD-kwaliteit. Dat is momenteel ook alles wat je kunt verwachten van smartphones uit deze prijsklasse.
De geschoten video is helder, redelijk scherp en de auto’s rijden betrekkelijk soepel door het beeld. Wel is het duidelijk dat er geen vorm van stabilisatie aanwezig is, het beeld schokt wat tijdens de opname.