Bouwkwaliteit en hardware
Bouwkwaliteit
Op het eerste gezicht lijkt de Optimus F5 solide. Er vallen weinig kwetsbaarheden op te merken. De rechthoekige vorm zorgt voor een stevige en zakelijke uitstraling. Ondanks het gegeven dat het toestel is voorzien van een plastic afwerking, oogt deze hierdoor niet goedkoop.
Toch blijkt het toestel niet zo stevig als het uiterlijk doet vermoeden. Al bij het enigszins uitoefenen van druk op beide uiteinden van het toestel is op te merken dat het frame neigt door te buigen. Het is merkbaar dat LG heeft verzuimd enige vorm van stevigheid wat betreft het beeldscherm aan te brengen. Er zijn opmerkelijk veel vlekken zichtbaar op de onderliggende display, wanneer je met je vinger druk uitoefent op het scherm.
Op de fysieke knoppen van het toestel valt gelukkig weinig af te dingen, deze zitten stevig in het toestel verwerkt. Er valt nauwelijks speling bij deze knoppen op te merken.

Hardware
De Optimus F5 is voorzien van een Snapdragon S4 Plus-chipset uit de fabriek van Qualcomm. Deze bestaat uit een Krait-processor met twee rekenkernen en deze zijn goed voor een kloksnelheid van 1,2 GHz. De telefoon wordt ondersteund door een werkgeheugen van 1GB. Wat de rekenkracht betreft plaatst deze zich op papier net boven de low-end modellen die tegenwoordig rond de 1GHz hangen.
Het beeldscherm van de Optimus F5 meet 4,3 inch. Hierop wordt een schermresolutie van 540 bij 960 pixels weergegeven. Dit resulteert in een pixeldichtheid van 256 pixels per inch. De beschermende laag is van een onbekend type. Het IPS LCD-scherm heeft als voordeel dat de kleur wit daadwerkelijk wit is, maar als nadeel dat het zwarte meer donkergrijs is.
Van de meegegeven opslagcapaciteit van 8GB blijft net iets minder dan 5GB over voor eigen gebruik. Hoewel dit verhoudingsgewijs niet bijster veel is, is dit een veel voorkomend probleem. Hierbij vind ik de 5GB opslag nog een acceptabele hoeveelheid voor een gemiddeld aantal applicaties en mediabestanden. Middels een micro SD-kaartje kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid met 32GB extra opslag.
Een groot voordeel van de Optimus F5 is dat deze ondersteuning biedt voor het gebruik van een LTE-verbinding. Het toestel ondersteunt zowel 800, 1800 als 2600 MHz. Dit zijn alle frequenties waarvan het Europese 4G-netwerk gebruik van kan maken. Hierdoor is het toestel klaar om gebruik te maken van het 4G-netwerk, wat langzaam maar zeker aan het uitrollen is in de Benelux. Voor het maken van verbindingen over een korte afstand beschikt het toestel over Bluetooth 4.0. Een internetverbinding is mogelijk dankzij de ondersteuning van de meest gangbare protocollen. Bij de Optimus F5 zijn dit 802.11 a/b/g/n. De 5GHz-frequentie voor WiFi-netwerken wordt echter niet ondersteund.
Voor het schieten van plaatjes bevindt zich aan de achterzijde een 5 megapixel-camera en aan de voorzijde een front facing-camera van 1,3 megapixel. De primaire camera kan foto’s maken met een maximale resolutie van 2560 x 1920 pixels. Ondanks deze beperkte resolutie is de camera toch in staat om video’s met 30 frames per seconde te filmen in een 1080p-kwaliteit, oftewel Full HD. De aanwezigheid van een flitser zou de camera compleet maken. Jammer genoeg ontbreekt deze.
Voor het leveren van energie is de Optimus F5 uitgerust met een Li-on batterij met een capaciteit van 2.150 mAh.