Camera
De Nokia Lumia 920 is voorzien van een lens met een maximale resolutie van 8,7 inch. Dat getal is echter meer bedoeld om de concurrentie net de loef af te kunnen steken qua specificaties, want die resolutie wordt in de praktijk niet behaald. In de praktijk wordt de gebruiker beperkt tot foto’s van 8 megapixel, wat natuurlijk nog altijd dik in orde is.Foto’s

Binnen, met goede belichting

Binnen, met slechte belichting en flitser
De foto’s die binnen zijn genomen zijn aardig, ook valt op dat de foto zonder belichting en met flitser opvallend genoeg een stukje beter is. Er is minder ruis en meer detail in het beeld. De flitser van de Lumia 920 levert dus goed werk af.

Buiten, van dichtbij

Buiten, van middellange afstand
Ook de foto’s die buiten zijn genomen zijn van prima kwaliteit. De eerste foto heeft een beetje weinig kleur, de stenen hebben wat meer variatie in kleur dan dat de foto doet denken. Op de tweede foto heb ik eigenlijk geen enkele op- of aanmerking.

Buiten, van veraf

Buiten, van veraf en volledig ingezoomd
Ook van grote afstand is de camera van de Lumia 920 goed, volledig ingezoomd wordt de foto erg kartelig en valt er veel detail weg. Dat is niks geks bij smartphones, maar bij de Lumia 920 is de resulterende foto wel nog wat minder goed dan bij de gemiddelde high-end smartphone.
Weinig licht
De Lumia 920 moet net als de Nokia PureView uitblinken in situaties waarin weinig belichting is. Om die reden hebben we de Lumia 920 tegenover de iPhone 5 en de Samsung Galaxy S III gezet. Met een klein beetje belichting in de ruimte was al direct merkbaar dat de Lumia 920 duidelijk beter presteert dan de topmodellen van Android- en iOS-concurrentie. Wel merkten we op dat doordat de sluiter langer openstaat, de foto makkelijk vaag kan worden bij kleine bewegingen. Daar moet je dus wel mee opletten bij het nemen van foto’s in het donker.

Samsung Galaxy S III
Apple iPhone 5

Nokia Lumia 920
Video
Tijdens het maken van de video met de Lumia 920 valt direct op dat de stabilisator echt belachelijk goed is. Minimale bewegingen tijdens het opnemen zijn totaal niet op te merken en de wat grotere bewegingen worden als in slow motion opgelost, wat er zeer netjes uitziet. Voor een verdere illustratie hiervan verwijs ik je door naar deze video, waarin ik als een malle heb lopen bewegen met de telefoon, om de stabilisator te testen.