Hardware en bouwkwaliteit
Hardware
De Nokia Lumia 920 is voor een Windows Phone-toestel voorzien van goede hardware. Dat is mogelijk doordat Windows Phone 8 qua hardware een veel bredere ondersteuning heeft dan dat Windows Phone 7 had. Zo is het nu mogelijk om een dual-core processor te gebruiken en ook hogere resoluties worden nu ondersteund. Zo heeft de Lumia 920 dus een 4,5 inch IPS-paneel dat een maximale resolutie van 768 bij 1280 pixels ondersteunt. In combinatie met de afmeting van het scherm komt het aantal pixels per inch neer op het aantal van 332, wat net iets hoger is dan het geroemde Retina-scherm van de iPhones. Het schermpaneel wordt beschermd door Gorilla Glass 2.
Als processor maakt Nokia gebruik van een Qualcomm MSM8960 Snapdragon-chip van het type Krait. Deze processor draait op een kloksnelheid van 1,5 Ghz en heeft twee rekenkernen. Voor het grafische werk is een Adreno 225 toegevoegd. Het werkgeheugen bedraagt 1GB, wat vandaag de dag helemaal up-to-date is.
Qua opslagruimte moet je het doen met de 32GB die standaard in de Lumia 920 aanwezig is. Het is dus niet mogelijk om op enig moment een micro SD-kaart in de behuizing te steken. Opvallend genoeg kan dit bij de goedkopere Lumia 820 wel. Deze smartphone komt echter met 8GB opslagruimte aan boord.
Nokia heeft een Carl Zeiss-lens in de smartphone geplaatst welke een resolutie van 8,7 megapixel heeft, maar effectief komt het neer op 8 megapixel omdat er gebruik wordt gemaakt van de PureView-technologie van Nokia. Met behulp van deze techniek worden foto’s geschaald, waardoor de kwaliteit van de foto vergroot wordt. Doordat de lens voorzien is van kleine dempers kan de lens langer openblijven bij het schieten van een foto, waardoor de kwaliteit van een foto met slechte belichting toch relatief goed zou moeten zijn. De camera aan de voorkant van het scherm heeft een resolutie van 1,2 megapixel.

De Nokia Lumia 920 ondersteunt 4G/LTE-netwerken. In Nederland zijn we momenteel helaas nog niet zo ver dat deze standaard al op grote schaal beschikbaar is, maar dit lijkt een kwestie van tijd. De komende jaren moet de nieuwe netwerkstandaard steeds betere ondersteuning krijgen. Het is nog onduidelijk wat de precieze plannen van de telecomproviders zijn en daarom is het ook onduidelijk welke smartphones die nu al 4G-ondersteuning hebben ook zullen werken met de Nederlandse netwerken.
Bouwkwaliteit
De Nokia Lumia 920 voelt aardig stevig aan. Als je erg hard op het scherm drukt zal je het onderliggende paneel op die plaats wel zien flikkeren, maar bij normaal gebruik zal dit niet voorkomen. Dankzij het gebruik van Corning’s Gorilla Glass 2 zou het scherm ook niet gauw mogen krassen of breken. Alle onderdelen zoals de camera en speakers zijn netjes weggewerkt in de behuizing. Er zijn geen onderdelen die uitsteken of niet helemaal netjes zijn gemonteerd.
De knoppen die enkel aan de rechterzijkant van het toestel zitten voelen stevig aan, er zit geen enkele speling op en dat is natuurlijk louter positief. Wel voelt de lade waar de micro simkaart in wordt gestoken wat goedkoop aan, maar dat mag de pret niet drukken, het is immers niet zo dat je deze lade dagelijks uit je telefoon zal halen.