Ontwerp en specificaties
De Lumia 900 is in vele opzichten hetzelfde als de Lumia 800, zowel qua ontwerp als specificaties. Het ontwerp stamt origineel af van de Nokia N9, een Meego Smartphone die niet erg bekend is geworden bij veel consumenten, vandaar dat het unieke uiterlijk veelvuldig is gebruikt voor het promoten van de Lumia 800 en 900. De Lumia 900 wijkt echter wel iets af op een aantal punten. De lichte bolling die het scherm van de Lumia 800 aan de randen kent is verdwenen en de ruimte tussen de menu-knoppen en de onderkant van het toestel is wat geslonken. Wat verder direct zichtbaar is, is de toevoeging van een front facing-camera voor bijvoorbeeld videobellen. Daarnaast zit een sensor voor het herkennen van licht en donker en uiteraard vinden we hier een luidspreker. Het scherm springt uiteraard het meest in het oog. Met zijn 4,3 inch is deze 0,6 inch groter dan de Lumia 800. Onder het scherm zitten de drie bekende Windows Phone-aanraakknoppen; Terug, Home en Zoeken.
Net als zijn kleinere broertje is de Lumia 900 met zijn 160 gram een wat zwaarder toestel. Op zich is dat geen probleem, dit geeft het toestel namelijk een gevoel van hoge kwaliteit mee. Het unibody design is dan ook van het stevige polycarbonaat gemaakt. Vreemd genoeg voelt het geheel wel iets stroever dan de Lumia 800. Qua dikte is er dan weer geen verschil en ziet er in verhouding eigenlijk nog beter uit ten opzichte van de Lumia 800.

De linkerkant van het toestel is volledig vrijgehouden van knoppen en aansluitingen. De knoppen vinden we namelijk aan de rechterkant terug. Van boven naar beneden zijn dit de volumeknoppen, de powerknop en de cameraknop. Opvallend is dat de knoppen iets verder in het toestel verwerkt zijn dan bij de Lumia 800. Aan de bovenkant zit de aansluiting voor een koptelefoon en een micro USB 2.0-poort, welke opvallend genoeg niet wordt beschermd door een klepje. Daarnaast vinden we hier ook een extra microfoon om omgevingsgeluiden te filteren en de houder voor de micro-SIMkaart. Onder aan het toestel zit slechts de luidspreker en een aantal productlabels.


Als laatst behandelen we de achterkant, waar een 8 megapixel camera is te vinden met een Carl Zeiss-lens, verpakt in een metalen plaatje met daarnaast een dubbele LED-flitser. Voor de rest is deze zijde van het toestel ‘clean’, wat bij ons wel gewaardeerd wordt. Door het unibody ontwerp kan het toestel dus niet geopend worden.
Table of contents
- 1. Introduction
- 2. Ontwerp en specificaties
- 3. Hardware
- 4. Software
- 5. Camera
- 6. Prestaties
- 7. Conclusie