Uiterlijk
Design
De Samsung Galaxy TXT heeft een zogeheten candybarmodel. Met afmetingen van 110.8 x 63.5 x 11.5 mm is dit toestel best wel klein, maar wel enigszins dik. Met een gewicht van 108.6 gram is de Galaxy TXT een kleine lichtgewicht te noemen. Al met al is dit toestel behoorlijk klein en dat merk je meteen zodra je hem in je handen pakt.
Qua vormgeving heeft Samsung niet veel tijd en aandacht geschonken aan dit model. Hier had Samsung best wat meer tijd aan mogen besteden. Door de vormgeving en het gewicht ligt de Galaxy TXT niet echt lekker in de hand. Dat gevoel wordt niet alleen opgeroepen door de vormgeving, maar ook door de achterzijde en de zijkanten. Daarover zal ik verderop in deze review spreken.
Voorzijde
De Samsung Galaxy TXT heeft 2,6 inch TFT-scherm met een lage resolutie van 320 x 240 pixels. In tegenstelling tot de Samsung Galaxy Y beschikt de TXT wel over een fysiek toetsenbord. Daardoor heeft het toestel wel iets weg van diverse BlackBerry-modellen.

Naast het qwerty-toetsenbord heeft de Galaxy TXT nog eens vier fysieke drukknoppen en een trackpad op de voorzijde. De linkerknop is de menuknop, de tweede knop is de home-button. Aan de rechterzijde zijn de back-knop en de zoekfunctionaliteit van Google te vinden. In het midden van deze vier knoppen bevindt zich de trackpad. Deze is, evenals het qwerty-toetsenbord, ook terug te vinden op diverse BlackBerry-toestellen. Wie de voorzijde bestudeert krijgt de indruk dat Samsung zich heeft laten inspireren door Research In Motion (RIM).
Onder het TFT-scherm heeft Samsung de naam van haar bedrijf vermeld. Aan de bovenzijde ten slotte is het luistergedeelte te vinden.
Zijkanten
Over de zijkanten is niet veel bijzonders te vermelden. Aan de linkerzijkant is een fysieke volumeknop te vinden om het geluid te dempen of versterken. Aan de rechterzijde is de aan- en uitknop te vinden. Naast het in- en uitschakelen van het toestel kun je het hiermee ook vergrendelen en ontgrendelen. Om de Galaxy TXT op te laden moet je het toestel aan de aan de onderkant vastmaken. Tevens is hier (zeer klein) de microfoon terug te vinden. Aan de bovenzijde ten slotte kun je je oordopjes aansluiten, die zoals gezegd niet meegeleverd worden bij het toestel. De kleine inkeping die je daar ziet is bedoeld om de achterkant van het toestel te verwijderen.

Achterkant
De achterzijde is voorzien van een 3 megapixel camera. Deze beschikt niet over een flitser. Foto’s maken in het donker is er dus niet bij. Rechts van de camera is de luidspreker te vinden. De achterzijde is van een glad soort plastic gemaakt waardoor je weinig grip op het toestel hebt zodra je hem vastpakt. Tijdens de review is het toestel hierdoor meer dan eens bijna uit mijn handen gevallen.
Als we de achterklep van het toestel verwijderen zien we de binnenkant van de Galaxy TXT. Daarbij zijn slechts twee punten noemenswaardig. In de eerste plaats past hier alleen een simkaart van normale omvang in. Overigens is het aantal mobiele telefoons dat op micro-simkaarten werkt nog beperkt, en bovendien alleen weggelegd voor de duurdere modellen. In de tweede plaats zien we rechtsonderin een klein slot. Daar gaat de bijgeleverde Micro-SD-kaart in. Het is mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden tot maximaal 32 GB.
