Gebruik
Android Gingerbread
De LG Prade wordt geleverd met Android 2.3.7 Gingerbread voorgeïnstalleerd. Dat kan toch wel als een nadeel gezien worden. Bij een high-end telefoon verwacht men ondersteuning voor snelle software-updates, maar LG heeft er nog al een handje van het rustig aan te doen hiermee. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is beloofd voor de Prada Phone, maar wanneer we deze update kunnen verwachten is nog niet bekend.
Voor nu moeten we het dus doen met Android Gingerbread. Het vegen door het menu gaat vlot, soms iets te vlot lijkt het. Het besturingssysteem lijkt af en toe zelf te bepalen hoe ver die door scrollt. De ene keer vliegt het hele scherm voorbij en stopt abrupt en de andere keer gaat het scrollen rustig aan en remt het geleidelijk af. Bij het openen van een simpele applicatie lijkt er af en toe een hapering aanwezig te zijn in het naar voren brengen van de app.
Skin
De behuizing is niet het enige waar het Prada-designteam aan heeft gewerkt. Er is een compleet bijpassende skin ontworpen om het geheel mooi in evenwicht te brengen. Hier zijn ze enigszins in geslaagd. De interface heeft een compleet zwart-wit redesign gekregen, inclusief de indicatie icoontjes boven in beeld, weer-widget, kalender en ook alle standaard applicaties zoals Telefoon, Contacten, Berichten en pop-ups.
Zodra we Applicaties openen zien we echter dat LG niet consistent is geweest in het omzetten van icoontjes naar zwart-wit. Zowel de Google-services als downloads zijn in kleur weergegeven wat toch wel ernstige afbreuk doet van de stijl. Het gekozen ontwerp van de icoontjes, getekend in één witte lijn, zorgt er ook voor dat ze niet altijd even makkelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Ook op een homesreen is een Google-dienst te vinden die niet volgens het Prada-ontwerp is vormgegeven, maar deze kan uiteraard worden verwijderd, net als de andere toegevoegde widgets aan de overige zes homescreens.
Het toevoegen van wat kleur, zij het consistent, was echter geen slecht idee geweest. Na een tijdje door het systeem genavigeerd te hebben en vooral zwart, wit en grijs aanschouwd te hebben was het een vreemd aanzicht toen ik bijvoorbeeld Angry Birds ging spelen en de kleuren van het beeld spatte.

Toetsenbord
Ook het toetsenbord moet aan een zwart-witte make-over geloven. Dankzij het contrast tussen de donkere knoppen en witte tekens, is het toetsenbord erg overzichtelijk. Door het 4,3 inch scherm zijn de knoppen ook erg comfortabel en typ je correcte woorden snel achter elkaar.
Eén opvallend punt is wel, zodra het toestel verticaal wordt gehouden zijn de tekens wit op een zwart tekstvlak, wanneer je het toestel horizontaal draait is dit echter andersom.


Knoppen
Er zijn in totaal vier hardware-knoppen op het toestel te vinden. De twee aan de bovenkant zijn kleine ronde priegelknopjes die op zich hun werk doen, maar hadden van mij iets groter mogen zijn. In het begin had ik steeds de neiging om ze met mijn nagel in te drukken, maar dit kan ook gewoon met een vinger. Let wel op dat je dan het toestel stevig vasthoudt, anders duw je het hele apparaat naar beneden.
Aan de zijkant zitten twee volumeknoppen, deze zijn een stuk groter maar desondanks vooral onopvallender dan de knoppen bovenop het toestel. De volumeknoppen werken echter erl zeer prettig.
De vier standaard Android-knoppen, Menu, Home, Terug en Zoeken, onder het scherm zijn aanraakgevoelig en lichten wit op waardoor het mooi de rest van interface aanvult. Zodra je het toestel twee seconden niet gebruikt, verdwijnen deze knoppen weer tot je het scherm opnieuw aanraakt.
Scherm
Het scherm is één van de features waar LG mee pronkt. Dankzij het Nova Display zou een helderheid van 800 Nit gegeven worden, iets wat door nog geen één fabrikant gedaan is. Het beeld ziet er inderdaad zeer helder uit, vooral wit is ook echt wit. Uit onderzoek van meerdere bronnen blijkt echter dat het aantal Nits nog niet tot 700 komt. Daar komt bij dat LG helaas heeft gekozen voor een TFT scherm en is het zwart dan ook niet echt zwart, iets dat bijvoorbeeld Nokia met het AMOLED-scherm in de Lumia 800 wel voor elkaar heeft gekregen. Het scherm loopt hierdoor niet mooi over in de bezel wat zeker een mooie toevoeging was geweest. Ook de kijkhoek is niet optimaal. Bij een lichte kanteling van het toestel worden de grijstinten wat blauw-achtig.
Met 480×800 pixels is de resolutie ook aan de lage kant voor een high-end 4,3 inch smartphone, aangezien 1280×720 tegenwoordig toch wel de standaard aan het worden is.

Geluid
De surround speaker van de LG Prada zit aan de achterkant van het toestel. In eerste instantie klinkt het geluid best aardig en laat het op zijn hoogste stand goede klanken horen. Het nadeel van de speaker aan de achterkant is dat zodra het toestel op een vlak oppervlak ligt, het geluid direct minder wordt. Details vallen weg en de klank wordt een stuk matter. Ook wanneer je per ongeluk je vingers over de speaker legt, wat nogal eens kan gebeuren bij normaal gebruik, valt het geluid deels weg.
De bijgevoegde in-ear headset doet eerlijk gezegd een beetje pijn aan mijn oren doordat het rubbertje niet echt naar mijn oor vormt. Het geluid dat wordt geproduceerd klinkt daarentegen niet slecht. Zowel de hoge als lage tonen komen goed over al had er iets meer bas in gemogen. Omgevingsgeluiden worden door de headset ook niet gefilterd.
Accu
Ook de LG Prada houdt het bij normaal gebruik niet langer dan een dag vol. Zeker wanneer de helderheid op de hoogste stand staat om volledig van het Novu Display te genieten kan het hard gaan. Met een acculading van 1540 mAh stijgt de accu dan ook niet boven andere smartphones uit.