Uiterlijk
De Allegro lijkt qua voorkomen erg veel op de Liquid-toestellen van Acer. Het is duidelijk dat Acer met de ronde achterkant een statement wil maken en echt herkenbaar wil zijn. Op zich lukt dat ook, ware het niet dat Acer voorlopig in het straatbeeld nog geen vaste plaats heeft verworven waardoor je de telefoons maar zeer sporadisch tegenkomt en het beeld je niet echt bij kan blijven.
Voorkant
De Acer Allegro heeft een simpel TFT-scherm van 3,6 inch. Dat het geen AMOLED is valt goed op te maken door naar de weergave van donkere kleuren te kijken en dan met name de kleur zwart. Bij veel toestellen is deze zwarte kleur bijna niet meer van de behuizing te onderscheiden, dat is bij de Allegro in ieder geval echt niet zo. Zwart is bij de Allegro gewoon een donkere grijswaarde.
Boven het scherm bevindt zich een brede speakerbar met daaronder het logo van Acer. Rechts hiervan zit een LEDje verborgen dat rood zal oplichten wanneer de telefoon aan het opladen is of wanneer de accu bijna leeg is. Als de accu is opgeladen wordt het LEDje groen. Er is geen front-facing camera te vinden op de Allegro.
Onder het scherm zijn een drietal knoppen verwerkt welke weinig tot de verbeelding spreken, het gaat immers om de standaardknoppen van Windows Phone voor de commando’s ’terug’, ‘home’ en ‘zoeken’.

Achterkant
De achterkant van de Allegro is gemaakt van het stroeve plastic dat HTC jarenlang heeft toegepast op haar telefoons, hoewel dit plastic net wat minder houvast lijkt te geven. Het is wel voldoende om de telefoon niet constant uit je hand te laten glippen, overigens.
Op de achterkant bevindt zich een camera met een resolutie van 5 megapixel. Helaas wordt de lens niet vergezeld door een flitser, wat wel een beetje uit de tijd is. In het midden van de achterkant van het toestel bevindt zich nogmaals het Acer Logo met daaronder het bekende Windows Phone-logo dat elke Windows Phone behoort te dragen. Microsoft maakte tot nog toe alleen voor de Nokia Lumia een uitzondering.
Onder het logo van Windows Phone bevindt zich een speaker voor het afspelen van geluid wanneer je bijvoorbeeld een video aan het kijken bent of een muziekje aan hebt staan.


Zijkanten
De linkerzijkant is gevrijwaard van knoppen en aansluitingen. Aan de rechterzijkant bevinden zich twee knoppen, namelijk een dubbele volumeknop en een cameraknop welke half of helemaal kan worden ingedrukt.
De bovenkant bevat een net iets te kleine aan/uit-knop en een koptelefoonaansluiting, de onderkant is voorzien van een micro USB-aansluiting en een microfoon. Helaas heeft de Allegro slechts één microfoon, wat betekent dat er geen noise cancellation kan worden toegepast tijdens gesprekken. Noise cancellation zorgt er middels twee microfoons voor dat ruis wordt gefilterd in luidruchtige omgevingen, zodat je goed hoorbaar blijft.


Binnenkant
De Allegro is één van de weinige telefoons met Windows Phone die open kan worden gemaakt, volgens mij is het zelfs de eerste Windows Phone waarbij ik zie dat de accu kan worden verwijderd. Opvallend genoeg blijft de telefoon gewoon werken wanneer je de accu verwijdert als de USB-kabel is verbonden. Je kan de telefoon dan niet meer benaderen, maar wanneer je de accu weer terugplaatst is de telefoon direct weer klaar voor actie, waaruit blijkt dat de telefoon gewoon ingeschakeld blijft als de accu wordt verwijderd en er nog wel stroom kan worden afgetapt van het stopcontact.
Verder is er natuurlijk ook een SIM-slot, waar de SIM-kaart zijwaarts moet worden ingeschoven. Acer adopteert vooralsnog de Micro SIM-standaard niet, blijkt. Je zal het ook moeten doen met de standaard opslagruimte van 8 GB, aangezien je geen SD-kaartje in het toestel kan plaatsen. 8 GB is zeker niet weinig, maar de mogelijkheid om meer opslagruimte toe te voegen was toch welkom geweest.
