Verpakking & uiterlijk
Verpakking
De EasyNote TK85 wordt geleverd in een voor Packard Bell kenmerkende doos met rode, witte en grijze details. De doos is erg plat en geeft al aan dat je niet al te veel extra’s hoeft te verwachten bij deze laptop. Dat hoeft echter ook niet voor de bescheiden prijs die Packard Bell hanteert.

De doos herbergt, zoals we verwachtten, dan ook slechts de laptop zelf, een acculader en een aantal handleidingen. Geen optische media, herstelschijfjes brand je maar lekker zelf, als het aan Packard Bell ligt. Er wordt uiteraard een applicatie voorgeïnstalleerd waarmee deze herstelschijven gemaakt kunnen worden. Het blijft een moeilijke vraagstelling wat nou beter is. Een herstelpartitie kost schijfruimte en de harde schijf kan kapot gaan, meegeleverde schijfjes kunnen kwijtraken, net als achteraf gebrande schijfjes, maar in dat geval kunnen ze nog opnieuw gebrand worden. Ware het niet dat je er waarschijnlijk pas achter komt dat de schijfjes kwijt zijn, wanneer de nood het hoogst is. Er is vooralsnog geen perfecte oplossing voor een noodherstel van een laptop. Mijn persoonlijke voorkeur gaat echter toch uit naar meegeleverde schijfjes.


Uiterlijk
De Packard Bell EasyNote TK is uitgevoerd in een zwarte plastic behuizing met een soort houtnerf-structuur erop. Deze structuur voelt zeer prettig aan en oogt redelijk mooi. Op de bovenkant vinden we een zeer bescheiden logo van Packard Bell.
Aan de onderkant van de laptop is natuurlijk de accu geplaatst. Middels twee schuifjes is de accu te verwijderen. Er is verder één klepje welke vastzit met twee schroefjes, waarachter zowel het geheugen als de harde schijf zit. Het vervangen van het geheugen is kinderspel, voor de harde schijf moeten drie extra schroefjes verwijderd worden. Al met al kan Packard Bell een compliment verdienen aan dit eenvoudige en gebruikersvriendelijke ontwerp, ook no-know’s kunnen in dit systeem één van deze twee onderdelen vervangen.


Aan de linker zijkant van de laptop vinden we de meeste aansluitingen die op de laptop zijn geplaatst. Erg veel zijn het er sowieso niet. Van links naar rechts vinden we een VGA-, LAN-, HDMI-, USB 2.0-poort en als laatste een dubbele jack-plug. Aan de rechter zijkant heeft Packard Bell nog eens twee USB 2.0-poorten geplaatst en daarnaast is er natuurlijk ook een DVD-drive in het systeem geplaatst. Als laatste vinden we aan deze zijkant een opening voor een Kensington-slot.
De voorkant van de laptop bevat louter een SD-kaartlezer, verder vinden we hier geen aansluitingen. De achterkant van de EasyNote TK is zelfs helemaal leeggelaten.


Wanneer de laptop opengeklapt is, komt het spiegelende scherm ons tegemoet. Het scherm is 15,6 inch groot en heeft een maximale resolutie van 1366×768. Het scherm is omlijst met een glanzend plastic.
Het onderste gedeelte van de laptop huisvest natuurlijk het toetsenbord. Packard Bell kiest steevast voor hetzelfde type toetsenborden voor haar laptops. Persoonlijk ben ik niet weg van dit type ramplanken, voornamelijk omdat er aan de onderkant van de toetsen veel ruimte is, kan daar veel vuil ophopen, wat natuurlijk nooit positief is. Gezegd mag worden dat dit toetsenbord wel prettig typt, maar voor hoe lang dat zal duren is natuurlijk altijd de vraag.
Boven het toetsenbord vinden we een rij met putjes welke de indruk moeten wekken dat er over de volledige breedte een speaker is geplaatst, helaas zijn er slechts twee kleine échte openingen en dus ook slechts twee kleine speakertjes. Links van deze putjes zit een aan/uit-knop en rechts daarvan zitten indicatoren voor activiteit van de harde schijf en de status van de draadloze netwerkkaart.


Onder het toetsenbord bevindt zich het trackpad. Packard Bell heeft zich niet laten verleiden om Apple’s Magic Trackpad te klonen, veel fabrikanten willen een trackpad plaatsen welke overweg kan met de invoer van meerdere vingers, maar veelal blijkt dit geen succes te zijn. De implementatie van deze wijze van invoer blijkt immers niet zo makkelijk te kopiëren en levert vaak een haperende gebruikerservaring op. Alleen Dell heeft met de XPS 15z een waardige kloon weten neer te zetten.
Packard Bell heeft zich dus onthouden van dit soort fratsen en monteert een conventioneel trackpad met aan de rechterzijde een scrol-gedeelte.
Overigens biedt Packard Bell wel de ondersteuning voor invoer met twee vingers, maar dat zullen weinig gebruikers opmerken vanwege de aanwezigheid van de ‘scrol-strip’ aan de zijkant van het touchpad.
Onder de trackpad zitten twee ledjes, welke de status van het systeem en de accu aangeven. Aangezien er linksbovenaan het systeem ook al een systeemstatus-led zit, is het wel een beetje dubbelop. De onderste led is echter ook zichtbaar wanneer het systeem dichtgeklapt is, wat dat betreft was de bovenste indicator dus niet nodig geweest.