Interieur
Na het verwijderen van het zijpaneel, wat heel makkelijke gaat dankzij de duimschroeven met schuifmechanisme, zien we dat het gehele interieur ook in het zwart is uitgevoerd. Ook is te zien dat het zijpaneel aan de binnenkant is voorzien van een dunne laag foam. Dit is om het geluidsniveau te verlagen. Het andere zijnpaneel heeft ook zo’n soort laag foam.
Grofweg is de behuizing op te delen in twee segmenten: het bovensegment met de bays voor de harde schijven en optische drives én het benedensegment met de kerncomponenten van decomputer.

Intern kan men zeven 3,5 inchdrives plaatsen, zoals harde schijven. Hierbij is er bovenin de behuizing plek voor vier stuks, terwijl er onderaan, in de buurt van de voeding, nog eens plek voor drie is. Deze drivebays zijn alle uitgerust met een hot-swapsysteem. Hierbij moet je de harde schijven uitrusten met een aluminum handvat en kan je hem zo in de behuizing schuiven.
Het is hierbij wel een gemis dat er standaard geen ondersteuning is voor 2,5 inch-apparaten zoals SSD’s. Gezien de prijs van deze behuizing bevindt die zich toch in de high-endcategorie, een categorie waar SSD’s niet ongebruikelijk zijn.

Het moederbordtray heeft een uitsparing voor een makkelijke installatie van processorkoelers en ook zijn er al enkele afstandsbuisjes geïnstalleerd voor ATX-moederborden. Er komt ook een extra aluminum plaatje bij de accessoires. Deze is voor als je CEB- en EEB-moederborden wilt installeren (doorgaans servermoederborden). Een handig functie die Lian Li toepast bij zijn behuizingen is dat er duimschroeven zijn voor de installatie van het moederbord.

We zien bij de 2000F het mooie bevestigingssysteem weer terugkomen voor de, in totaal 8, uitbreidingssloten. Dit werkt, in tegenstelling tot het ontwerp van andere fabrikanten, erg goed. Geen plastic prul, maar stevige aluminium scharnieren. Het is dan ook erg fijn om hier mee te werken.

De X2000F richt zich op de high-endmarkt, wat doorgaans betekent dat er ook high-endvideokaarten worden gebruikt die aardig lang zijn. Je kan videokaarten tot en met een lengte van 340 mm installeren in de behuizing. De in deze review gebruikte HD6950 is ook niet klein van stuk en voor dit soort videokaarten heeft Lian Li een systeem bedacht dat ter ondersteuning dient. Hierdoor gaan lange videokaarten minder doorbuigen en voorkomt dit potentiële schade bij transport.

De X2000F heeft een geïntegreerde fancontroller, waarbij de draaiknop zich aan de achterkant van de behuizing bevindt. Deze heeft vier aansluitingen voor ventilatoren, maar op een van de aansluitingen zit al een splitter. Het is hierbij dus mogelijk om alle vijf de ventilatoren met de fancontroller aan te sturen. Ze draaien hierbij wel allemaal op dezelfde snelheid, omdat afzonderlijk aansturen niet mogelijk is. Toch wel een gemis voor een behuizing van dit kaliber.
Ook is de lengte van de kabels van de voorste ventilatoren nog redelijk beperkt: de stekker past, maar net op de fancontroller. Iets langere kabels is dus wel gewenst.

Bij de installatie van de voeding is er wel wat opmerkelijks terug te vinden. Omdat er een drive-baycage ook bij de bodem gesitueerd is, passen lange voedingen (langer dan 200 mm, voornamelijk die met een hoog vermogen) standaard niet. Hierom levert Lian Li een opzetstukje bij de behuizing waarmee je dan wel een lange voeding (t/m 260 mm) kunt installeren, maar de voeding steekt dan wel lichtelijk uit de behuizing.
Je kunt ook de drive-baycage verwijderen, maar dan is het niet meer mogelijk om de verticale balk voor de ondersteuning van videokaarten te installeren. De voeding wordt verder vastgezet met een klem die ook erg soepel werkt.

De kabels wegwerken gaat bij de X2000F redelijk vlot. Er zijn genoeg gaten waar kabels langs kunnen worden geleid en de lengte van de I/O-kabels is ook ruim voldoende. Je moet hierbij dus wel de USB-kabels buitenlangs leiden of je kunt twee van de vier nog intern aansluiten met adapter.
De P4-verlengkabel kwam bij het inbouwen van pas, omdat dankzij deze kabel de P4-kabel mooi achter het moederbordtray kon worden geleid. Dit staat natuurlijk al een stuk netter.

Plek voor waterkoeling is er standaard niet, tenzij je ventilatoren wilt verwijderen. Indien je het intern wilt houden, is plaatsing bij de voorste fans in principe de enige optie voor radiatoren met een grootte van 240 mm of meer.

Er zijn wel drie gaten aan de achterkant te vinden waar waterkoelingsslangen langs kunnen worden geleid, zodat je de radiator extern hebt, maar dat is wel een aparte vertoning: een onwijs grote behuizing en dan nog steeds componenten buiten de behuizing hebben omdat het anders niet past.