Internetbrowser en toetsenbord
Internet Explorer
Voor Windows Phone 7 voegt Microsoft logischerwijs Internet Explorer als webbrowser toe. Op zich werkt de webbrowser aardig, maar snel is hij niet te noemen. Wanneer we een normale pagina laden via WiFi met een Windows Phone en een iPhone, duurt het toch al gauw een paar seconden langer om deze volledig te laden.
Windows Phone staat het toe om 6 verschillende tabbladen open te hebben staan. Zeker niet te weinig, maar we liepen tijdens het testen ongewild toch regelmatig tegen dit limiet aan.
Een andere minder goede eigenschap van de mobiele Internet Explorer is dat het in landscape-modus niet mogelijk is om een url in te voeren, noch een bookmark aan te maken, op te slaan of naar een ander tabblad te gaan.

Pagina’s worden goed weergegeven, in eerste instantie op volledige grote en naar wens kan worden ingezoomd op een gedeelte van de pagina. Dit werkt goed, al kan het zoomen op een bepaald deel wel beter. Het komt soms voor dat er een te klein of groot deel wordt uitgekozen, waardoor de handeling opnieuw moet worden uitgevoerd.
Net als Safari op de iPhone biedt Internet Explorer geen ondersteuning voor Flash-bestanden. Youtube-bestanden worden ook alleen afgespeeld wanneer de YouTube-app is geïnstalleerd. Helaas werkt deze enigszins omslachtig; men moet eerst een video in Internet Explorer opzoeken, om deze vervolgens in de YouTube-applicatie te kunnen bekijken.
Toetsenbord
Het toetsenbord van Windows Phone is vrij goed te noemen. Hoewel de toetsen niet groot lijken, pakt het toetsenbord toch vrijwel altijd de juiste aanslag. De suggestie-woorden kunnen zolang er geen Nederlandse ondersteuning is beter uitgeschakeld worden, tenzij je natuurlijk voornamelijk in het Engels schrijft.
Het toetsenbord is zowel in portrait- als landscape-mode te gebruiken, al verschilt dit wel per app. Facebook biedt hier bijvoorbeeld geen ondersteuning voor, Twitter en Internet Explorer wel.

Het selecteren van tekst gaat makkelijk, slechts op het woord drukken en er komt een highlight. Het aanpassen van tekst is ook goed doordacht. Door met je vinger op het woord te blijven duwen verschijnt er een cursor waardoor de juiste letter kan worden geselecteerd. Echter werkt dit in sommige gevallen dan weer totaal niet, zoals bijvoorbeeld in de Twitter-app, waarin een tekst slechts een bepaalde grootte mag hebben. Heb je in je laatste zin een woord fout geschreven, dan is het aanpassen van dit woord nog niet zo makkelijk in de landscape-mode. De telefoon moet naar de portrait-mode worden teruggedraaid, vervolgens werkt het selecteren wel.