Review: Logitech Performance Mouse MX

Software en prestaties

Software


Bij de Performance Mouse MX hoort de Logitech Setpoint 4.8-software. Die laat toe om apparaten aan de Unifying-ontvanger te koppelen en de muis te optimaliseren. Elk van de negen knoppen op de Performance Mouse MX zijn programmeerbaar en de mogelijkheden zijn uitgebreid. Maar niet oneindig. Logitech biedt een uitgebreide reeks opties aan in haar software, maar laat vooralsnog niet toe om een eigen macro te programmeren voor een knop. Dat is een behoorlijk gemis, aangezien zowat elke muis die we de laatste tijd tegenkwamen bij Techzine, dat wel kon. Logitech heeft een goed argument als het aanhaalt dat de lijst met standaardopties erg lang is, maar deze muis is bedoeld voor de professionele gebruiker en het is niet uitgesloten dat die erg specifieke dingen willen doen met hun muis. Wel leuk is het feit dat je bij deze muis de verticale scrollsnelheid kunt instellen, dat zagen we nog niet eerder. Een ander gemis is het ontbreken van een profielfunctie. Een goed uitgewerkte profielfunctie waabij elk profiel haar eigen DPI-waarden en keymap heeft, zou de muis niet misstaan. Al bij al doet de software het dus niet slecht, maar het ontbreken van een macrofunctie of de mogelijkheid tot het instellen van profielen is jammer.

Review: Logitech Performance Mouse MX

Prestaties


Eerst nemen we even de Darkfield beloftes van Logitech onder de loep. We hebben deze muis getest op een gepoetst glazen oppervlak en daar zagen we wat Logitech al aangaf. Op een perfect, net gepoetst oppervlak doet de muis nog net niet wat hij moet, maar laat de tafel een paar uurtjes ongemoeid zodat het stof kan neerdalen of ga er even over met je hand en de muis doet perfect wat ze moet. Daarnaast doet de muis zijn werk eigenlijk prima op elk oppervlak, ik heb de muis overal in huis getest en nergens had ik problemen. Logitech heeft met Darkfield dus een erg goede partner in huis. Dat geldt ook voor de Unifying-ontvanger, die je inderdaad probleemloos kunt laten zitten in je computer en waarbij het koppelen van nieuwe apparaten snel en makkelijk gebeurt in de Setpoint-software.

Review: Logitech Performance Mouse MX

Ook in het algemeen stelt de muis niet teleur. De muis heeft enkele dagen onder mijn hand vertoefd en ik heb mij nergens aan kunnen ergeren. De Performance Mouse MX doet haar werk goed in programma’s die precisie vereisen en ook een potje casual gamen is met deze muis geen probleem. Zoals Logitech echter aangeeft, ben je voor intensief gamen niet op je plaats met deze muis. Daarvoor heb je toegang nodig tot meer dan twee DPI-profielen, die snel toegankelijk moeten zijn. Het is ook een beetje jammer dat je één van je knoppen moet opofferen als je een DPI-schakelaar op je muis wilt, aangezien die er niet standaard op zit. Bovendien ben je dan nog altijd beperkt tot twee DPI-waarden, aangezien Logitech niet toelaat om tussen meer dan twee DPI-waarden te switchen.

Review: Logitech Performance Mouse MX

Als de batterijen leeg dreigen te raken, volstaat het om even de micro-USB-kabel in te pluggen en hoewel je knaagdier dan afhangt van een draadje, is dat nog altijd beter dan een muis waar je niet mee kunt werken. Bovendien zorgt de éénpoorts USB-hub cq. verlengkabel ervoor dat je ook op een desktopsysteem zonder moeite de afstand muis-computer kunt overbruggen zonder daarbij bewegingsvrijheid te moeten inleveren. Verder ook alle lof voor het feit dat Logitech de moeite heeft gedaan om een USB-stekker mee te geven met de muis, zo kan je de muis ’s nachts laten opladen zonder dat de computer daarvoor moet blijven aanstaan.

Review: Logitech Performance Mouse MX
Bron:Techzine Redactie