Review: Meet the Robinsons

Moeilijkheidsgraad, controls en minigames

Over de moeilijkheidsgraad kan je bij deze game kort zijn en dat is natuurlijk dat het allemaal niet zo heel erg ingewikkeld is. Deze game richt zich duidelijk op de wat jongere kinderen onder ons en dat is duidelijk te merken. Wat mij persoonlijk wel opviel is dat het toch wel moeilijker is als de gemiddelde filmgame die ik gespeeld heb.

In dit spel moet je als jonger kind erg je best doen en dat zorgt tegelijkertijd natuurlijk ook voor een langere houdbaarheid. Daarom is het ook voor de oudere broers, vaders, ooms en neven leuk om met dit spel mee te doen omdat het niet heel erg makkelijk is. De moeilijkheidsgraad is dus precies goed voor de hele familie.
Review: Meet the Robinsons
Deze moeilijkheidsgraad wordt echter flink opgeschroefd door de besturing die flink lastig is met vlagen. Lopen doen we natuurlijk met de linker stick en de rechterstick is voor de bediening van de camera. Aan de X, Y en B knoppen kan je a la Zelda dingen toewijzen. Met de linker schouderknop kan je van richtmodus met de wapens wisselen. Zodra je op de linker knop drukt kan je met de camera stick je richting op iets vastlocken, wat mij ook veel doet denken aan de Z-Targeting van Zelda.

Enige verschil is wel dat deze bij Zelda veel beter is uitgewerkt omdat hij daar precies doet wat je wilt op welk moment en dat wordt hier nog wel eens verzuimd. Ik heb meerdere malen op iets willen vastlocken maar steevast koos Wilbur het verkeerde target uit. Op sommige momenten kan je er wel mee omgaan omdat het dan ingame rustig is, maar ook op cruciale momenten in puzzels waar je behendig moet zijn of bij gevechten komt dit een heel stuk minder goed uit. Zeker voor kleine kinderen werkt dit soms lastig omdat in dit soort games de controls innovatief moeten zijn. Als een spel dit niet is, dan is de pret voor de meeste kinderen snel over omdat ze wel graag progressie zien. Review: Meet the Robinsons
Wat ook jammer is, is dat het geluid (ingesproken door de originele acteurs, dat dan weer wel) niet in het Nederlands in te stellen is. De film is wel naar het Nederlands nagesynchroniseerd dus het is erg jammer dat de stemacteurs geen dagje langer konden of mochten blijven om ook de game in te spreken wat het voor kleinere kids makkelijker maakt om het te begrijpen.

Wat leuk is, en waarmee de houdbaarheid van de game behoorlijk wordt opgekrikt, zijn de minigames die direct uit het menu toegankelijk zijn. Hier kan je de ‘Super Monkey Ball’ cloon spelen en kan je het spel met de handschoen spelen. Dit lijkt op breakout maar dan met een tegenstander. Het doel is dat je de blokjes van hem eerder kapot maakt dan hij die van jou. Daarna is het de bedoelling dat je een stroombol in zijn goal gooit om een punt te maken. Daarna begint de cyclus opnieuw. Wie als eerste 2 punten heeft, wint. Deze en andere minigames zijn hier direct op te starten.
Bron:Techzine Redactie