Het National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) heeft in samenwerking met Burton Inc and Keio University een soort laserprojector ontwikkeld die beelden in de lucht kan projecteren.
Er zijn reeds verschillende pogingen ondernomen om beelden in de lucht te projecteren. Dit was echter telkens tweedimensionaal of er was een glazen bol voor nodig. Deze techniek zorgt ervoor dat de beelden driedimensionaal en in de vrije lucht te zien zijn.
Een normale laserstraal is niet zichbaar voor het menselijk oog. Echter, wanneer men een bepaalde drempel overschrijdt breekt de lucht op de plasmagolven, waarna het punt waar dit gebeurt zichtbaar is. Men geeft de straal ongeveer 100 keer per seconde met een tijdsduur van slechts één nanoseconde weer. Door de geringe afbreekbaarheid van het zicht lijkt het echter alsof er, net als bij de tv, een constante stroom aan beelden is.
Men kan de stralen weergeven op ongeveer twee tot drie meter van de bron, in een ruimte van ongeveer één kubieke meter. Telkens wanneer er een laserstraal wordt gezonden is er echter een ploppend geluid en het apparaat geeft constant een knarsend geluid. Dit moet de makers echter niet tegenhouden om door te gaan met de ontwikkeling, en het klaarmaken voor verschillende doeleinden, zoals buitenluchtreclame.