Hyves gaat betaalfunctie introduceren

Hyves gaat vanaf begin volgend jaar een betaalfunctie introduceren. Hiervoor is het sociale netwerk een overeenkomst aangegaan met de Rabobank en er wordt gebruik gemaakt van de dienst MiniTix, een betaaldienst die Rabobank al langer in zijn portfolio heeft zitten.

De betaaldienst moet zowel online als offline gebruikt kunnen worden. Er moet betaalt kunnen worden op Hyves zelf, maar ook op andere webshops en op offline locaties. Hiervoor lopen op dit moment gesprekken, dus hier is nog geen duidelijkheid over. De betaalfunctie zal automatisch gekoppeld worden aan je Hyves-profiel, waardoor ongeveer acht miljoen mensen ineens een betaalaccount erbij krijgen.

Yme Bosma en Maarten Korz, respectievelijk van Hyves en de Rabobank, hebben dit gisteren aangegeven tegen Twinkle. Bosma verwacht dat de dienst begin volgend jaar al online kan: Bosma: "We gaan het groot promoten en aanjagen. Ik vermoed dat het heel hard kan gaan."

Hyves gaat betaalfunctie introduceren
Er worden nog geen technische details vrijgegeven, maar Bosma geeft alwel een uitleg: "De flow wordt een stuk makkelijker dan bij iDeal. En iedereen die een stukje code kopieert kan straks transacties verwerken via zijn website en zo bijvoorbeeld donaties accepteren."

Er is nog geen naam vrijgegeven voor het betaalplatform. Welke naam het wel wordt is Hyves zelf ook nog niet uit: "Intern noemen we het voorlopig Hyves Betalen. Laat duidelijk zijn dat we geen bank willen zijn, maar dat we slechts de koppeling maken met de achterkant van banken. Dat neemt niet weg dat we het over een echt betaalsysteem hebben en niet over een virtual currency met credits, de basis van betalingen op Facebook bijvoorbeeld."

MiniTix is eigenlijk nooit echt van de grond gekomen. Dit heeft diverse oorzaken, maar slechts weinig mensen kennen MiniTix ook. Daar wordt nu ook gelijk wat aangedaan: "Dankzij de samenwerking met Hyves hebben straks miljoenen Nederlanders een Minitix-portemonnee, waarmee ze eenvoudig kleine betalingen kunnen doen. Die portemonnee kan worden gevuld met geld van alle bankrekeningen, ook van concurrenten dus. De betaaldienst past helemaal in ons streven om waarde toe te voegen aan een netwerk, terwijl we hiermee wel dicht bij onszelf blijven."

Bron:Techzine Redactie